شناخت فرصت های سرمایه گذاری موفق و نکات بسیار مهم

تصمیمات موفق در سرمایه گذاری
سرمایه گذاران به دنبال حداکثرکردن ثروت خود هستند. فرصتهای رشد، نیروی محرکی است که ایجاد انگیزه کرده و پاداشی برای سرمایه گذاران محسوب می شود. در این میان سرمایه گذاران همیشه باید در تصمیمات سرمایه گذاری خود ریسک را در نظر داشته باشند، زیرا آنچه باعث موفقیت می گردد استفاده بهینه از فرصت های سرمایه گذاری موجود است که برای این امر باید سیاست های مالی مؤثر بر ایجاد فرصت های رشد را در واحد های تجاری شناسایی کرد. امروزه سیستم های اطلاعاتی حسابداری در کمترین زمان اطلاعات لازم را در دسترس استفاده کنندگان قرار می دهند تا در تصمیم گیری ها مورد استفاده قرار گیرد.
ارتقای آگاهی های حرفهای در زمینه سرمایه گذاری همراه با توسعه فناوری ارتباطات باعث شده است که تأمین کنندگان، سرمایه وجوه خود را در شرکت هایی سرمایه گذاری کنند، که امکان کسب سود در آنها بیشتر است؛ آنچه در شرایط کنونی باعث موفقیت میگردد، استفاده بهینه از فرصتهای سرمایه گذاری موجود است که برای این امر باید عوامل مؤثر بر عملکرد شرکتها را شناسایی کرد.
تحلیلگران مالی با تجزیه و تحلیل صورتهای مالی شرکت، وضعیت آن را مورد بررسی قرار می دهند. امروزه یکی از مباحث مهم، در مورد تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی شرکت ها، سودآوری و عملکرد شرکتهاست. از طرف دیگر، یکی از عوامل مؤثر بر بهبود عملکرد شرکتها فرصت های رشد است و این می تواند نشان دهنده استعداد بالقوه شرکت در سودآوری و سرمایه گذاری باشد.
فرصت های سرمایه گذاری در طی مراحل مختلف دارای چرخه عمر متفاوت است. شرکتی که از انعطاف پذیری بالایی برای استفاده از این فرصتها برخوردار باشد، چشمانداز روشنی از آینده آن متصور است. فرصتهای سرمایه گذاری از جمله عوامل مؤثر بر رشد مناسب سود شرکتها میباشد. از طرفی اکثر قریب به اتفاق شرکتهای منحلشده به دلیل ضعف مالی و فقدان سودآوری به مرحلۀ انحلال کشیده شدهاند. صورت سود یا زیان (به همراه اطلاعات موجود در سایر صورتهای مالی) ابزار انتقال اطلاعات برای ارزیابی عملکرد شرکت و نتایج فعالیت های مالی است.
سرمایه گذاری چیست؟
سرمایه گذاری عبارتست از تبدیل وجوه مالی به یک یا چند نوع دارایی که برای مدتی در زمان آتی نگهداری میشود. واژه سرمایه گذاری دامنه وسیعی از فعالیتها را شامل میشود. این واژه میتواند شامل سرمایه گذاری در اوراق مشارکت، سهام عادی، برگههای اختیار خرید و اختیار فروش سهام، اوراق قابل تبدیل و داراییهای مشهود از قبیل طلا، اشیاء قیمتی، زمین و… باشد.
سرمایه گذاری را می توان به این صورت تعریف نمود: خریدن یک قلم دارایی واقعی یا مالی که میزان بازده آن با ریسک مورد انتظار متناسب باشد. به زبان سادهتر سرمایه گذاری عبارتاست از هرگونه فدا کردن ارزشی در حال حاضر (که معمولاً مشخص است) به امید بهدستآوردن ارزشی بیشتر در زمان آینده.
سرمایه گذاری را میتوان از دیدگاه های مختلفی تقسیمبندی نمود: سرمایه گذاری برحسب موضوع که به سرمایه گذاری واقعی و مالی و سرمایه گذاری از نظر زمانی که به کوتاه مدت و بلندمدت تقسیم میشود. در فرآیند سرمایه گذاری پسانداز کردن مازاد درآمد نسبت به هزینه شخص، نخستین گامی است که باید در این راه برداشته شود. گام بعدی شناخت و آگاهی از ریسک است.
یک سرمایه گذار باید بتواند میزان بازده و ریسک قابل قبول را محاسبه و پیش بینی کند. در مرحله بعد آگاهی و شناخت انواع اوراق بهادار موجود در بازار است. پس از این مرحله لازم است که سرمایهگذار میزان ریسک و بازده اوراق بهادار شرکتهایی را محاسبه نماید که مایل به سرمایه گذاری در آنها هست. یکیدیگر از ارکان فرآیند سرمایه گذاری دسترسی به سیستم اطلاعاتی در این زمینه از طریق روزنامه های تخصصی، سایت های مالی و… است.
شناخت ساختار بازار اوراق بهادار بخش دیگری از فرآیند سرمایه گذاری است. سرمایهگذار باید بداند که این اوراق چگونه معامله میشوند و شیوه دادوستد و ایجاد رابطه با کارگزار چگونه است. آخرین گام در فرآیند سرمایه گذاری انتخاب مجموعه ای از اوراق بهاداری است که از دیدگاه سرمایه گذار دارای بازده و ریسک قابل قبول است.
چگونه در بازار بورس و فارکس سرمایه گذاری موفقی داشته باشیم؟
سرمایه گذاری خود به خود اتفاق نمی افتند. بلکه آنها را باید شناسایی نمود و یا اینکه آنها را بوجود آورد. انواع مختلف فرصت های سرمایه گذاری ممکن است از سطوح مختلف بخش های شرکت سرچشمه بگیرد برخی از فرصت های سرمایه گذاری ممکن است توسط مدیریت عالی سازمان یا اعضای هیئت مدیره ارائه شود.
مشارکت مدیریت عالی در ارائه فرصتهای سرمایه گذاری معمولاً به اقدامات استراتژیک نظیر بسط و گسترش فعالیت شرکت از طریق سیاستهای مالی و ورود به بازارهای جدید محدود میشود، نظر به اینکه فرصتهای سرمایه گذاری موجب تخصیص منابع مالی شرکت به منظور تحصیل درآمد یا کاهش هزینهها میشوند، لذا ممکناست سیاستهای مالی منظم و اصولی برای فرصتهای سرمایه گذاری از سوی شرکت به اجرا گذاشته شود.
ارتباط فرصت های سرمایه گذاری و تأمین مالی
در ارتباط با رابطه میان فرصتهای سرمایه گذاری و تأمین مالی شرکت ها تحقیقات متعددی صورت گرفته است. در یکی از این تحقیقات سانجی اینگونه مطرح میکند: میان فرصت های سرمایه گذاری و سطح تأمین مالی از طریق بدهی یک رابطه منفی وجود دارد.
همچنین یانسن وملکین (1976) وجود ارتباط منفی را پیشبینی کرده اند. در سال 1977 مایرز اینگونه بیان میکند که به دلیل عدم وجود تقارن اطلاعاتی، شرکتهایی که تأمین مالی آنها از طریق تقبل بدهی بالا است، تمایل به صرفنظرکردن از فرصتهای سرمایه گذاری با خالص ارزش مثبت دارند.
همچنین وی میگوید که: شرکت هایی که دارای فرصتهای سرمایه گذاری بالایی هستند، تمایل به داشتن نرخهای پایینتر بهره دارند و این امر بیشتر به این دلیل هست که فرصتهای سرمایه گذاری هنوز درآمدی را برای شرکت ایجاد نکرده و انتظار بازده آنها در طولانی مدت هست و دلیل دیگر اینکه از آنجایی که فرصتهای سرمایه گذاری عمدتاً قابل اندازهگیری نیستند و نامشهود میباشند، ارزش وثیقه یا ارزش نقدینگی محدودتری را برای شرکت ایجاد می نماید. تحقیقات قبلی نشان میدهد که شرکتهای دارای فرصتهای سرمایه گذاری بالا، بدهی کمتری دارند.
فرصت های سرمایه گذاری و ارتباط آن با سود و بازده
بازده سهام ارتباط مستقیمی با سود تقسیمی دارد، همچنین طبق تحقیقات انجام گرفته وجود ارتباط مستقیم بین بازده سهام و فرصتهای سرمایه گذاری مورد تأیید قرار گرفته است.
لذا میتوانیم به این موضوع مهم پی ببریم که سرمایه گذاری با بازده سهام رابطه دارد و بازده سهام نیز با سود تقسیمی رابطه دارد. در نتیجه فرصت های سرمایه گذاری با سود تقسیمی در ارتباط مستقیم میباشد.
عوامل مؤثر بر تصمیمات موفق سرمایه گذاری
در تصمیمات سرمایه گذاری عوامل زیادی تصمیمات سرمایه گذاری را تحت تأثیر قرار میدهند. مهمترین این عوامل به شرح زیر میباشند:
1) دوره سرمایه گذاری:
سرمایهگذارانی که دوره سرمایه گذاری بلندمدت دارند، بیشتر از سرمایه گذاران با دوره سرمایه گذاری کوتاه مدت در دارایی های ریسکی سرمایه گذاری میکنند. هنگام تصمیم گیری درباره سرمایه گذاری این نکته را باید درنظرگرفت که سرمایه گذار چه موقع وجه نقد خود را نیاز دارد.
اشخاصی که داراییهای خود را برای دورههای کوتاهمدت تخصیص میدهند، بر این باورند که بازار سهام در برابر تغییرات شرایط اقتصادی و مالی بیش از حد واکنش نشان میدهد و همین باعث میشود قیمت سهام بیش از حد بالا یا پایین آید.
2) منابع مالی:
هر سرمایه گذاری و استراتژی موردنظر آن سرمایه گذاری نیاز به منابع مالی دارد. به طور مثال، اگر اشخاص و شرکتها به منابع مالی بلندمدت دسترسی داشته باشند، به سرمایه گذاریها و اهداف بلندمدت میاندیشند و اگر به منابع مالی کوتاهمدت دسترسی داشتهباشند به سرمایه گذاری کوتاهمدت فکر میکنند.
3) نقدینگی سرمایه گذاری:
برخی از افراد ممکن است به سرعت به منابع مالی که سرمایه گذاری میکنند نیاز داشته باشند. برای این افراد قدرت نقدینگی سرمایه گذاری بسیار مهم است. به عنوان مثال افراد بازنشسته عموماً نقدینگی بیشتری نیاز دارند. از سوی دیگر سرمایهگذارانی که در نقطه اوج درآمدی قرار دارند، نقدینگی کمتری نیاز دارند.
4) مالیات
سرمایه گذاران براساس نوع سرمایه گذاری خود، مالیاتهای متفاوتی را می پردازند. از این رو نرخ مالیات پرداختی، سودآوری سرمایهگذاران را تحت تأثیر قرار میدهد.
جریان نقد سرمایه گذاری در بورس چیست؟
حساسیت جریان نقد سرمایه گذاری به منزله یکی از مؤلفههای تصمیمات مالی مطرح است؛ چرا که توان سرمایهگذاری شرکت به گونه ای تحت تأثیر توان تأمین مالی شرکت قرار دارد و در نتیجه نوعی تصمیمگیری مالی به شمار میرود. سؤالی که مطرح است اینکه حساسیت مالی چگونه بر تصمیمات سرمایه گذاری شرکتها تأثیر خواهد داشت؟ به طور تجربی، در بازار سرمایه تا جاییکه بازده سرمایه گذاری معادل هزینه سرمایه شود، شرکتها اقدام به سرمایه گذاری میکنند.
بر این اساس، مادامی که شرکتها توان تأمین وجوه مورد نیاز خود را داشته باشند، در فرصتهای با سودآوری مناسب، سرمایه گذاری خواهند کرد. در مواردیکه حساسیت های مالی وجود داشته و شرکتها با محدودیت های تأمین مالی مواجه باشند، سرمایه گذاری ها نیز تحت تأثیر توان نقدینگی شرکت قرار خواهند گرف.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.